1. תל-אביב נוסדה הרבה לפני קום המדינה, עוד ב-1909. היא העיר השנייה בישראל בגודל אוכלוסייתה (אחרי ירושלים) וכיום חיים בה כחצי מיליון איש. לשם השוואה: ב-1914 חיו בה 3,600 איש בלבד.

2. תל-אביב מכונה "העיר הלבנה" על שם סגנון האדריכלות "באוהאוס". הבאוהאוס נוצר בגרמניה ב-1919 ומאפייניו הם סגנון שימושי, פשוט, מואר, קווים ישרים ונקיים, חלונות אופקיים, טיח לבן חלק ושילוב של מתכת וזכוכית. עד היום ניתן לראות בניינים הבנויים בסגנון זה ברחבי העיר, בעיקר ברחובות אבן גבירול, בגין, אלנבי והרכבת. גם בין האזור הצפוני של נחל הירקון והים תמצאו כאלו.

3. יש התוהים מדוע יש בתל-אביב רחובות הקרויים "סמטה פלונית" ו"סמטה אלמונית". שמם המוזר של שני רחובות קטנים אלו היוצאים מרחוב קינג ג'ורג' ניתן להן לאחר שהתורם היהודי מאיר געצל שפירא, שבנה שם בתים, רצה לקרוא לרחוב על שם אשתו סוניה. ראש העיר דאז מאיר דיזנגוף התנגד לכך, מה שהוביל למריבה בין השניים שבסופה הודיע דיזנגוף  שהסמטאות יקראו פלונית ואלמונית.

4. השוק הסיטונאי בתל-אביב היה פעיל בין השנים 1952 ל-2006, ומכר בקמעונאות פירות וירקות. עד סגירתו שיווק השוק כשישית מכלל הצריכה של פירות וירקות בישראל, כ-360 אלף טונות תוצרת שנתית. חברת גינדי רכשה את השטח וב-2010 החלה למכור דירות ב-11 הבניינים הראשונים שתכננה להקים בו. 714 הדירות בבניינים אלו נמכרו במהרה. משם המשיכה גינדי לחלק הארי של הפרויקט: ארבעת המגדלים, המתנשאים לגובה של 48 קומות כל אחד.

5. התחנה המרכזית החדשה של תל-אביב (שכבר ממש אינה חדשה, שכן נפתחה ב-1993) אמנם נחשבת ככישלון ובימים אלו חושבים על תחליף עבורה, אך עד 2010 לפחות יכלה להתהדר בתואר "תחנת האוטובוסים הגדולה ביותר בעולם". התחנה בנויה על פני 44,000 מטרים רבועים וכוללת שטח בנוי של 230,000 מטרים רבועים. יש בה שבעה מפלסים שונים ושש קומות. מדי יום עוברים בה כ-80,000 איש.

6. חיים נחמן ביאליק הוא ללא ספק אחד מהתושבים האייקוניים ביותר בתולדות העיר. עד כדי כך, שעל שמו קרויים לא פחות משלושה רחובות בה: ביאליק (שנקרא על שמו עוד בחייו ושם נמצא ביתו, המתפקד כיום כמוזיאון לפועלו), שדרות ח"ן (חיים נחמן) ואלוף בצלות, הקרוי על שם מקאמה שחיבר.

7. ומה עם טלוויזיה? כמובן שסדרות רבות מתרחשות בתל-אביב. כנראה שהבולטת שבהן היא "פלורנטין". הסדרה שיצרו איתן פוקס וגל אוחובסקי מתרחשת בשכונה שירשה את מעמדו של שינקין כמקום בו מתכנסים צעירים שבאו לחיות את חיי העיר הגדולה. סדרה עדכנית יותר שמתארת חיים של צעירים בעיר היא "האחיות המוצלחות שלי". הסדרה "אלנבי" תיארה את הצד האפל של תל-אביב, על מועדוני החשפנות שבו. "TLV – עושים את תל-אביב" לקחה את העיר לעולם הריאליטי ותיעדה שורה של צעירים שבאו לכבוש את העיר.

8. את פרויקט הרכבת הקלה בתל-אביב ניסו להתניע במשך עשרות שנים, אך יריית הפתיחה נורתה רק ב-2015, אז החלו עבודות החפירה, הצפויות להימשך עד 2021. בפרויקט מתוכננים שלושה קווים: הסגול, הירוק והאדום. הקו הירוק והקו האדום יעברו גם ברחוב קרליבך, ממש מול פרויקט גינדי TLV. כחלק מהעבודות לסלילת הקווים פוצץ גשר מעריב ברחוב קרליבך, הסמוך למקום.

9. מצעד הגאווה הראשון בישראל התקיים בגינת שינקין בתל-אביב ב-4 ביולי 1993. ארגנה אותו "האגודה לשמירת זכויות הפרט" (לימים אגודת הלהט"ב), שהציבה במקום במקום ארון עץ ממנו יצאו הנוכחים באופן טקסי.

10. מי שרוצה לבלות בתל-אביב ולהסתכל על כולם מלמעלה – יכול ליהנות מאחד הברים האופנתיים ששוטפים את העיר בשנים האחרונות וממוקמים בקומות הגבוהות של הבניינים במתחמי הבילוי. מי שרוצה לעשות את אותו הדבר, בלי לצאת מהבית, צריך פשוט להסתדר על דירה בפרויקט גינדי TLV שם יחכה לדיירים Rooftop מפנק עם בר עשיר, בריכה וחדר כושר. וכן, זה הבר הכי גבוה בתל-אביב, ובזה אתם לגמרי יכולים להשוויץ.