בשנים האחרונות קו הרקיע של תל אביב צומח לגובה, במיוחד בציר החשמונאים – מנחם בגין. מגדלים אלה מסקרנים לא רק את אלה המגיעים מחוץ לתל אביב ורוצים לעבור אליה, אלא גם קורצים לדיירי תל אביב הוותיקים המחפשים סגנון חיים מודרני, המתאפיין בנוחות, יוקרה ונגישות.
מומחים בתחום הנדל"ן מעידים כי התל אביבים הוותיקים, המתגוררים בבניינים הוותיקים בעיר הם קהל יעד משמעותי מאוד בכל הנוגע למגדלים בעיר משום שהם נהנים מנכס שאפשר לממש במחירים גבוהים, הם אוהבים את תל אביב ורוצים להמשיך ולהתגורר בה וכעת הם מחפשים להשתדרג בסביבת המגורים עצמה.
מדוע הם בוחרים במגדלים ככתובת החדשה שלהם בעיר ללא הפסקה? הנה חמש סיבות טובות:
לא מחכים למעלית
הבניינים הוותיקים בתל אביב ישנים ובחלקם אין תשתית בסיסית המאפשרת סגנון חיים נוח, כמו מעליות, חניונים מוסדרים, לובאים וכניסות מבוקרות באמצעות אינטרקומים המשולבים במצלמות במעגל סגור. יתר על כן, הקצב האיטי של פרויקטים בתמ"א 38 בתל אביב גורם לאותם תל אביבים להבין שאם הם רוצים לעבור להתגורר בבניינים מודרניים עם כל השירותים האלה בטווח הזמן הקרוב, כדאי שיתקדמו למגדלים במקום לחכות לתמ"א 38.
הנגישות מחייבת
הרחובות הוותיקים בלב תל אביב, גם אלה הנחשבים ליוקרתיים, סובלים מבעיות תחבורה ונגישות חמורות. אותם רחובות כבר מזמן לא עומדים בעומסי התחבורה הקיימים. המדרכות ברחובות לא תמיד נוחות להליכה ואם כל זה לא מספיק, אז החניות בצידי הרחוב ועל המדרכות, האופניים, האופנועים והקורקינטים הופכים את ההתניידות ברחובות האלה לאתגר של ממש. מתחמי המגורים החדשים מצטיינים בנגישות לכלי רכב מכל הסוגים ולהולכי רגל משום שתכנונם עדכני ולוקח בחשבון את נפחי התנועה מכל הסוגים.
מחפשים בטיחות ובטחון בדירה
האזעקות שנשמעו ברחבי גוש דן באמצע מרץ הזכירו לכולנו שתל אביב אינה בועה ואיום הטילים לא פוסח עליה. דיירי הבניינים הוותיקים נזכרו בעוד משהו – אין להם אמצעי מיגון אפקטיבי בדירה והתמ"א עוד רחוקה. אז בין אם תהיה רעידת אדמה ובין אם לא, עד שתהיה תשובה לשאלה הזו, אותם דיירים מעדיפים לעבור למגדלים החדשים שמספקים להם את הביטחון המלא, בשגרה כמו גם בחירום.
עיצוב ללא גבולות
ואם כבר דיברנו על הדירות עצמן, קשה שלא לדבר על התכנון והעיצוב של הדירות הישנות בתל אביב, ועל מצב התשתיות בהן. מרבית הבניינים בשכונות הוותיקות בתל אביב נבנו לפני עשורים רבים ורובם לא זכו לשיפוץ מעמיק של תשתיות חשמל ואינסטלציה. התשתיות משפיעות באופן ישיר על איכות החיים, כמו גם העובדה כי בשל הבניה הישנה, קיימות מגבלות רבות על עיצוב מחדש של פנים הדירה ואבזורה.
לב העיר משנה כתובת
אי אפשר להתעלם מהמעבר של מרכז הכובד העירוני של תל אביב מזרחה, מדיזנגוף למתחם שבין רחובות קרליבך – אבן גבירול ממערב ואיילון במזרח. המתחם כולל בתוכו את האטרקציות המובילות בתל אביב, את ריכוזי התעסוקה הגדולים ואת מרכזי הקניות הפופולריים ואוטוטו יהפוך למרוויח הגדול מהרכבת הקלה. הפרויקטים במתחם בכלל, ופרויקט GINDI TLV משקף עבור תושבי תל אביב הזדמנות לשדרג באופן מהותי את סגנון ואיכות החיים שלהם, ליהנות ממגורים בדירה מודרנית ומעוצבת, המצוידת בכל הטכנולוגיות העדכניות ומחיים במגדל חדש, מודרני ובטוח.
40% מהרוכשים ב- Gindi TLV הם תל אביביים!
בועז הראל סמנכ"ל מכירות, מספר: "נכון להיום, שיעור הרוכשים של תל אביבים וותיקים בפרויקט, עומד על כ- 40%. אותם רוכשים מבינים כי החיים בפרויקט פשוט מעניקים להם רוגע ושלווה. הם משקפים עבורם שדרוג אמתי של סביבת החיים המידית, הכולל דירה מודרנית ומעוצבת, עם מרפסת ותשתיות מושלמות, סביבת חיים בטוחה ונגישות לכל מה שיש לעיר להציע.
במרבית המקרים, הרוכשים התל אביביים נהנים כבר היום מנכסים שמאפשרים להם להשתדרג למגדלים בקלות יחסית. אותם לקוחות מבינים כי עכשיו הם יכולים לקבל יותר ועל הדרך ליהנות מהשבחת הנכס שתגיע בשנים הקרובות בזכות הפרויקטים העירוניים המשמעותיים בסביבת הפרויקט".