לגור בתל אביב
•זמן קריאה: 4 דקות
•5 בפברואר 2020
גינדי ROOFTOP תל אביב
אחת המהפכות שעושה פרויקט "גינדי TLV", ההולך ונבנה באזור שהיה פעם השוק הסיטונאי של תל-אביב, היא בשירותים הייחודיים שמציע כל בניין מהארבעה בו בבלעדיות לדיירים. לאונג' לפנאי ולפגישות, חדרי כושר ומשחקיות לילדים הם רק חלק מהשטחים הציבוריים שיועמדו לרשות דיירי הפרויקט.
בבניין מספר 3 מתוכנן פיצ'ר מסעיר במיוחד: ה-Rooftop. אזור על הגג שיכיל קומפלקס פנאי שיעמוד לרשות הדיירים ויספק להם חוויה ייחודית מהסוג שלא תמצאו בבנייני מגורים אחרים. "כשגינדי פנו אלינו בבקשה ליצור עבורם את ה-Rooftop, הם ביקשו שנתכנן עבורם מקום שונה מהגגות שמכירים במגדלים בישראל, שמספק חוויה אחרת שטרם נראתה כאן. חוויה המשלבת מים, אדמה ורוח. רצינו ליצור מקום חדשני ומעודכן שיהיה מרהיב ביופיו", אומרת רונה לוין, ממשרד "לוין פקר אדריכלים", המנוהל על ידה יחד עם רותי פקר.
לחבר בין העיר לרקיע
כשתי תל-אביביות שחיות בעיר העברית הראשונה מאז ומתמיד, היה חשוב ללוין ופקר ליצור מקום שמתכתב עם ה-DNA התל-אביבי, אותו הן מכירות טוב כל-כך. "הבנו שיש כאן שילוב יוצא דופן של תל-אביב על כל מאפייניה לצד מיקום אטרקטיבי, מגדל גבוה במיוחד וגג שמחבר בין העיר לרקיע", אומרת לוין. "הסתכלנו על בניינים 1 ו-2 ב'גינדי TLV', על הזוויות ועל התצפיות מקומת הרופטופ. הסתכלנו על מבנה התלתן של המגדלים והחלטנו להגיע בנקודת הממשק עם הקוים העגולים דוקא מתוך הפיתוח והנוף כשהבינוי נשאר בקווים גיאומטריים ישרים, עם כוונה לאחד בין חוץ ופנים ובכך ליצור חוויית חוץ פנים ופנים חוץ. לנגד עינינו עמדה גם הבעיה שבתל-אביב הולכים ופוחתים השטחים הירוקים. אמנם בקונפלקס 'גינדי TLV' יש גינות רחבות ידיים, אבל רצינו לאפשר ריאה ירוקה גם למי שבוחר להישאר בבניין ולעלות לגג כדי לרחוץ בבריכה, לעשות כושר או סתם לרבוץ למול הנוף האורבני הפתוח. אז אמרנו: נחבר את כל הדברים האלו ביחד, נזקק אותם ונתכנן מקום שמספק את כולם. כל זאת תוך שילוב הרמוני".
הדרך לבצע זאת היה, לדבריה, יצירת "עיר גנים" בגובה. "מאוד נעים לשבת בגן ירוק, להריח פריחה וליהנות מאווירת הטבע ולא מתחושה של חלל נוקשה יותר, הטבע מאפשר רכות", היא מסבירה. "החלטנו שהאזור הירוק ילווה את צורת התלתן של הבניין , הצורה היותר רכה ועגולה, בעוד שהבינוי ייבנה בקווים ישרים ובמין ריתמוס של מעוינים וקורות המדגישות את הפונקציות שמציעה הקומה. התחלנו בעיצוב הגן והצמחיה, עם מחשבה על הדיירים שישתמשו בו ובשאר המתקנים שעל ה-Rooftop. אזור הגן יבנה בצורת טרסות מפוסלות, ממש כטופוגרפיה של גן, עם משטחי רביצה שונים והצללות. כשדייר יצא מאימון בחדר הכושר הוא יוכל לשבת ולהירגע עם משקה החלבון שלו מול הנוף וליהנות גם מהתצפית הפנורמית על תל-אביב וגם מהגן השופע שיקיף אותו".
דלתות נפתחות לגן
חדר הכושר (בגודל של כ-150 מטרים) ממש לא יהיה הפיצ'ר היחיד של ה-Rooftop של מגדל 3. לצידו תהיה גם בריכת שחיה, סאונה רטובה ויבשה ובר, שיתכתב עם טרנד ה-Rooftop Bars של ערים אולטרא-אורבניות כניו-יורק, לונדון, בנגקוק וסינגפור.
אפשר יהיה לשבת בו על דרינק ולשזוף את העיניים בנוף מגבוה-גבוה. הבריכה תהיה מקורה, כך שתוכל לשמש את הדיירים בקיץ ובחורף כאחד. עם זאת, אין זה אומר שלא תהיה ממנה ראות החוצה. נהפוך הוא – בהחלט יהיה אפשר להשקיף גם ממנה על הנוף הפנורמי של תל-אביב. "כל הדלתות בצד הבריכה נפתחות לגן, מה שמייצר תחושה של החוץ הנכנס פנימה ולא של קומת בריכה סגורה וחנוקה. יושבים בבריכה ורואים גן ונוף עם הרבה שמיים", מבטיחה האדריכלית.
גם בחדר הכושר יתאמנו הדיירים מול הנוף, ובתכנון של משרד "לוין פקר אדריכלים" הוגדר בפירוש שההליכונים ושאר המכשירים יוצבו בצורה הפונה לנוף. "הפסיליטיז כאן מכוונים גבוה, כדי ליצור תחושה של לוקסוס. זה יהיה מתחם שלם באווירת ספא", אומרת לוין.
את התוצאה עוד אי אפשר לראות אבל אפשר לדמיין: אתם לוקחים מעלית שמגיעה מקומת הקרקע ישירות לגג הבניין שבקומה ה-48, בלי לעצור בדרך. כאשר דלתותיה נפתחות ניצבת בפניכם קומה המעוצבת בצורה יפהפיה. פניה ימינה מביאה אתכם לחדר כושר בגודל של 150 מטר. פניה שמאלה – לבריכה. ואם ממשיכים ישר – מגיעים לאזור רביצה ירוק ועשיר בטבע. עכשיו נותר רק לחכות לסיום הבנייה של הבניין, המציע כעת דירות במחירים מיוחדים.
המידע בעמוד ובאתר זה נועד להוות תוכן ומידע בסיסי בלבד, המידע באתר לא מהווה ו/או יהווה ייעוץ והכוונה משפטית או תחליף לייעוץ משפטי פרטני הניתן על ידי משרדנו. אין באמור בעמוד זה כדי להוות הכוונה ו/או המלצה ו/או הדרכה לנקיטת הליכים משפטיים שונים ו/או להימנעות מהם. אנו ממליצים בכל שלב ו/או בעת פעולה כלשהי להתייעץ עם עו"ד בכל נושא כזה או אחר. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.